Suroviny
- 200g jáhel
- 250g kuřecích prsíček nakrájených na tenké nudličky
- 3 barevné papriky
- 1 velká cibule
- 6 menších rajčat
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- pažitka
- strouhaný sýr
Postup přípravy
- Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme čisté jáhly a vše krátce opražíme. Potom jáhly zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do měkka.
- Hotové jáhly by měly být sypké. Mezitím na oleji osmažíme kuřecí prsíčka, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zalijeme trochou vody, osolíme a krátce dusíme, až se vypaří přebytečná voda.
- Nakonec vmícháme jáhly, dochutíme majoránkou, pepřem a čerstvou pažitkou.
- Hotové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem, zdobíme plněnými olivami a podáváme se zeleninovou oblohou nebo hlávkovým salátem.