Nalezené recepty

Jáhlová kaše se sušenými švestkami

Suroviny

  • 1 l mléka
  • 250g jáhel
  • ½ lžičky soli
  • 50g másla
  • 2 žloutky
  • 150g medu
  • 250g sušených švestek bez pecek
  • hrst sekané máty
  • mletá skořice na posypání

Postup přípravy

  1. Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.
  2. Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši, asi 15 minut.
  3. Do téměř hotové kaše zamícháme žloutky, sušené švestky, mátu, osladíme medem.
  4. Kaši na talíři sypeme mletou skořicí.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}