Nalezené recepty

Jáhlový kuba

Suroviny

  • 200g čerstvých nebo 50g sušených hub
  • 300g jáhel
  • 200g uzeného masa
  • 1 cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 80g sádla
  • 20g másla
  • sůl
  • pepř
  • špetka kmínu
  • špetka majoránky

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchneme vařící vodou a dáme do osolené vody s kmínem uvařit doměkka.
  2. Česnek utřeme se solí, s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do uvařených jáhel.
  3. Sušené houby dáme předem na několik hodin nabobtnat do trošky vody. Pak je vmícháme do připravené směsi.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uzené maso nakrájíme na co nejtenčí nudličky a společně s cibulkou na troše oleje osmažíme dozlatova. Poté do pánve přidáme nakrájené čerstvé i nabotnalé houby, vše zamícháme a podusíme.

TIP: Místo sušených hub můžeme použít i čerstvé žampiony, namísto cibule jarní cibulku a místo uzeného třeba libovou anglickou slaninu.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}