Nalezené recepty

Pikantní masová směs s jáhlami

Suroviny

  • 700g telecích plátků (nebo vepřové karé) nakrájené na kostky
  • 550ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • půl lžičky soli
  • mletý pepř
  • 200g jáhel
  • 220g cibule šalotky
  • 340g mladé tykve bez jader nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 220g vypeckovaných a rozpůlených sušených švestek
  • 200g vařené a okapané cizrny (příp. hrachu kapucín)

Postup přípravy

  1. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kousky masa v něm 5-8 minut opékáme dozlatova. Přilijeme vývar, okořeníme skořicí, solí a trochou pepře. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a na mírném ohni hodinu pod pokličkou vaříme.
  2. Mezitím si uvaříme jáhly. Nejdříve je dobře umyjeme, spaříme (2-3x) vodou a necháme okapat. Pak přidáme 1,5 - 2 násobný objem vody, trochu osolíme a pomalu vaříme asi 15 minut. Přidáme lžíci oleje a přikryté poklicí necháme asi 10 minut stát.
  3. K masu přidáme cibuli nebo šalotku, tykev (cuketu nebo lilek), vinný ocet a med. Opět přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme vařit do změknutí masa i zeleniny.
  4. Do směsi zamícháme švestky a cizrnu, zakryjeme a ještě chvíli povaříme.

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}