Nalezené recepty

Bramborový závin slaný

Suroviny

  • 1kg předem uvařených brambor
  • 300g hrubé mouky
  • 30g krupice
  • 2 vejce
  • 200g strouhanky
  • 80g sádla
  • 300g uzeného masa (uzeniny)
  • cibule
  • olej

Postup přípravy

  1. Brambory, mouku, krupici, sůl s vejcem spojíme v těsto, vyválíme placku, uzené maso drobně nakrájíme.
  2. Zpěníme cibulku a maso na ní opečeme, zasypeme strouhankou a ještě osmažíme.
  3. Potřeme placku, zavineme do ubrousku a ½ - ¾ hodiny vaříme v hlubokém hrnci.
  4. Uvařený, pokrájený mastíme sádlem a cibulkou. Podáváme se zelím. Místo závinu můžeme uvařit knedlíky. Hotové sypeme jemně nasekanou petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}