Nalezené recepty

Hrušková žemlovka

Suroviny

  • 6 žemlí
  • 15dkg tuku (máslo, rama apod.)
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2kg hrušek
  • 10dkg perníku
  • 1 vejce

Postup přípravy

  1. Žemle nakrájíme na plátky, smočíme v másle, oslazeném vanilkovým cukrem a s 2/3 žemlí vyložíme dno pekáče nebo dortové formy (u té vyložit i stěny) dobře vymazané.
  2. Oloupané hrušky nahrubo nastrouháme, smícháme se strouhaným perníkem, rozetřeme na žemle a zbývajícími žemlemi zakryjeme.
  3. Zalijeme rozšlehanými vejci. Ve sněhu z bílků rozšleháme žloutek a zalijeme. Upečeme do červena.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}