Suroviny
- 400g uzeného vepřového masa
- 6 rohlíků
- 300g hrubé mouky
- 2 dl mléka
- 4 vejce
- sůl
- mletý pepř
- muškátový květ
- sádlo na smažení
- cibule
Postup přípravy
- Vychlazené uzené maso nakrájíme na malé kostky
- 6 rohlíků nakrájíme také na malé kostky a usušíme v troubě.
- Smícháme maso a žemle, potom přidáme hrubou mouku a mléko se 4 vejci, sůl, mletý pepř, muškátový květ.
- Na sádle osmažíme do růžova cibulku.
- Všechny přísady smícháme a necháme chvíli odstát.
- Pak tvoříme kuličky asi po 100-150g.
- Vaříme ½ hodiny a hotové vidličkou roztrháme.
- Podáváme se zelím a omastíme slaninou.