Nalezené recepty

Burášky

Suroviny

  • 50dkg brambor
  • 20dkg hrubé mouky
  • sůl
  • vejce
  • 1dkg másla nebo sádla na plech
  • ¼ l mléka nebo vody
  • 4dkg strouhaného tvarohu
  • 5 dkg másla
  • 3dkg mouky
  • 3dkg cukru

Postup přípravy

  1. Připravíme bramborové těsto, z něhož vyválíme válečky asi 12cm dlouhé. Každý 6x nakrojíme.
  2. Potom je složíme na máslem nebo sádlem vytřený plech a v troubě upečeme dorůžova.
  3. Poté dokrojíme naznačené díly, spaříme je vařícím mlékem nebo vodou, složíme je na mísu, posypeme strouhaným tvarohem, polijeme dobře rozpáleným máslem, nebo je sypeme tlučeným mákem s cukrem a mastíme máslem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}