Nalezené recepty

Plněné vepřové měšce

Suroviny

4 porce

  • 600 g vepřové kýty
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 papriková klobása nebo čabajka
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • pepř
  • sůl
  • olej pod měšce
  • provázek na zavázání měšců
  • petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky. Přes mikrotenovou fólii je opatrně rozklepeme na větší pláty. Osolíme, opepříme a necháme odležet.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na menší kousky překrájené kyselé zelí, krátce podusíme a podle chuti přisolíme. Odstavíme z ohně a necháme chvíli zchladnout.
  3. Klobásu nakrájíme na stejně velká kolečka. Připravené plátky masa důkladně potřeme po jedné straně plnotučnou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kopeček podušeného zelí a vždy tři kolečka nakrájené klobásy.
  4. Maso opatrně zabalíme do měšce a pečlivě stáhneme provázkem. Pekáč potřeme olejem, opatrně do něj vložíme zabalené měšce, podlijeme je trochou vody a upečeme v předem vyhřáté troubě doměkka.
  5. Upečené měšce vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zaprášíme polohrubou moukou a necháme na ohni zasmahnout. Přilijeme trochu vody a vše krátce povaříme. Šťávu přisolíme, vložíme do ní maso a dohromady krátce prohřejeme.
  6. Podáváme s bramborovými noky, posypané sekanou petrželkou. Můžeme je upéct i v alobalu. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem. Do každého zabalíme jeden měšec a dáme na pekáč. Pečeme 30 minut. Necháme tři minuty odpočinout, než alobal rozbalíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}