Nalezené recepty

Jablečné knedlíky s kakaem

Suroviny

  • ½ kg jablek
  • 140g hrubé mouky
  • cukr
  • kakao
  • 150g strouhaného perníku
  • 50g másla

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme nebo pokrájíme na menší kousky. Smícháme s hrubou moukou a necháme dvě hodiny odležet.
  2. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
  3. Vyjmeme, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme perníkem, cukrem a dozdobíme dle vlastní fantazie.

Tip: Knedlíky zle vařit i při bezlepkové dietě, jen je nutné použít sójovou hrubou mouku, kterou spaříme vařící vodou a přidáme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}