Nalezené recepty

Švestkové knedlíky

Suroviny

  • 500ml mléka
  • 300g másla
  • sůl
  • 350g hrubé mouky
  • 4 celá vejce
  • 500g čerstvých švestek
  • 250g tvrdého tvarohu
  • 250g moučkového cukru
  • hrubá mouka na vál

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme 100g másla, špetku soli a všechno dohromady svaříme. Potom přisypeme mouku a důkladně mícháme tak dlouho, až těsto vytvoří kouli, která se nechytá vařečky ani stěny nádoby. Těsto přemístíme do mísy a necháme je vychladnout.
  2. Pak postupně vmícháme vejce a dobře je do těsta zapracujeme.
  3. Švestky očistíme, omyjeme a vypeckujeme. Těsto dáme na pomoučený vál a vytvoříme z něj dlouhý váleček, který nakrájíme na 3-4cm dlouhé kousky. Trochu je zploštíme a do každého kousku pečlivě zabalíme půlku švestky.
  4. Knedlíky vkládáme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a za občasného zamíchání vaříme asi 8 minut. Hotové knedlíky vyjmeme a necháme okapat.
  5. Tvaroh nastrouháme nebo rozdrobíme. Zbylé máslo rozpustíme, nalijeme do mísy a horké knedlíky v něm pěkně obalíme. Potom knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme ještě zbylým máslem z mísy, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem. Navrch je můžeme ozdobit lístkem bylinky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}