Suroviny
- 160 g hrubé mouky
- 500 g jablek
- kůra z ½ citronu
- 2 špetky skořice
- 1 vejce
- případně strouhanku na zahuštění
- hladká mouka na obalení
- přepuštěné máslo a moučkový cukr nebo opražená strouhanka
Postup přípravy
- Do mísy nasypeme mouku, na hrubém struhadle nastrouháme jablka, na jemném citronovou kůru, přidáme 2 špetky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat.
- Poté přimícháme 1 vejce a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. (Pokud jsou jablka šťavnatější, můžeme dohustit ještě strouhankou).
- Kuličky obalíme v hladké mouce a vaříme je 5 minut. Scedíme je, podáváme s přepuštěným máslem a sypeme cukrem nebo opraženou strouhankou.