Nalezené recepty

Jablkové knedlíčky

Suroviny

  • 160 g hrubé mouky
  • 500 g jablek
  • kůra z ½ citronu
  • 2 špetky skořice
  • 1 vejce
  • případně strouhanku na zahuštění
  • hladká mouka na obalení
  • přepuštěné máslo a moučkový cukr nebo opražená strouhanka

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, na hrubém struhadle nastrouháme jablka, na jemném citronovou kůru, přidáme 2 špetky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat.
  2. Poté přimícháme 1 vejce a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. (Pokud jsou jablka šťavnatější, můžeme dohustit ještě strouhankou).
  3. Kuličky obalíme v hladké mouce a vaříme je 5 minut. Scedíme je, podáváme s přepuštěným máslem a sypeme cukrem nebo opraženou strouhankou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}