Nalezené recepty

Omeleta po kreolsku

Suroviny

  • 1 červená paprika
  • 2 zelené feferonky
  • 100g koktejlových rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • po 2 lžících černých a zelených oliv
  • 100g krevet
  • ½ svazku petrželky
  • 2 vejce
  • 60g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 250ml mléka
  • tuk na smažení

Postup přípravy

  1. Papriku a feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, zbavíme stopky a rozkrájíme na plátky. Česnek oloupeme, olivy odpeckujeme, krevety omyjeme a necháme okapat. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  2. Oddělíme vejce. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s moukou, špetkou soli a mlékem při nejvyšším rychlostním stupni šlehače nebo robotu do hladkého těsta.
  3. Do těsta vmícháme připravenou nakrájenou zeleninu, krevety, petrželku a sníh z bílků. Osolíme, opepříme a v horkém tuku postupně usmažíme 4 omelety.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}