Suroviny
- 1 červená paprika
- 2 zelené feferonky
- 100g koktejlových rajčat
- 2 stroužky česneku
- po 2 lžících černých a zelených oliv
- 100g krevet
- ½ svazku petrželky
- 2 vejce
- 60g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 250ml mléka
- tuk na smažení
Postup přípravy
- Papriku a feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, zbavíme stopky a rozkrájíme na plátky. Česnek oloupeme, olivy odpeckujeme, krevety omyjeme a necháme okapat. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- Oddělíme vejce. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s moukou, špetkou soli a mlékem při nejvyšším rychlostním stupni šlehače nebo robotu do hladkého těsta.
- Do těsta vmícháme připravenou nakrájenou zeleninu, krevety, petrželku a sníh z bílků. Osolíme, opepříme a v horkém tuku postupně usmažíme 4 omelety.