Nalezené recepty

Moravský vepřový měšec

Suroviny

  • 75dkg vepřové kýty
  • 15dkg vařeného uzeného bůčku
  • 2 vejce
  • cibule
  • kapie
  • hořčice
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Řízky více rozklepeme dokulata, osolíme, opepříme, lehce posypeme grilovacím kořením, potřeme hořčicí.
  2. Uzený bůček, cibuli a kapii pokrájíme na kostičky a na tuku orestujeme.
  3. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.
  4. Směsí plníme plátky masa, ovážeme nití do tvaru měšce a za občasného podlévání vývarem (asi 4dl) upečeme doměkka.
  5. Měšec vyjmeme, do výpeku vlijeme 2dl smetany s moukou, povaříme a maso vrátíme zpět.
  6. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}