Nalezené recepty

Lívance se žahourem

Suroviny

  • 500g ječné mouky
  • 1/3 l mléka
  • 2 vejce
  • 20g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • tuk na opékání

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka nasypeme cukr, trochu mouky, přidáme rozdrobené droždí a v teple necháme směs vykynout.
  2. Pak přilijeme zbytek mléka, přisypeme mouku, osolíme, spojíme vejci a vy mícháme řidší těsto.
  3. Vykynuté lijeme naběračkou na vymaštěný lívanečník a pečeme po obou stranách.
  4. Lívance můžeme sypat cukrem se skořicí, mazat povidly, v době borůvek podáváme se žahourem:1/2 l borůvek zalijeme asi čtvrt litrem vody, přidáme 2 lžíce cukru, trošičku osolíme a povaříme. Do vařící směsi vlijeme ¼ l smetany rozkvedlané se lžící mouky, necháme přejít varem a přidáme kousek másla.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}