Suroviny
4 porce
- 800 g krkovice vcelku bez kosti
- 500 g kysaného zelí
- 200 g slaniny
- 100 ml piva
- 100 ml oleje
- 8 lžic plnotučné hořčice
- 1 palička česneku
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Plátky slaniny ogrilujeme dozlatova.
- Krkovici nakrájíme na silné dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu.
- Krkovici zlehka naklepeme a dáváme pozor, abychom ji nepotrhali.
- Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (1 porce = 1 lžíce) a plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, pěkně stáhneme, můžeme sepnout i párátkem, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vpracujeme do masa.
- Česnek rozdrtíme nebo najemno nasekáme, smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme.
- Do marinády vložíme maso a necháme přes noc marinovat. Na grilu opékáme pozvolna z obou stran.