Nalezené recepty

Plněná krkovice kysaným zelím

Suroviny

4 porce

  • 800 g krkovice vcelku bez kosti
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g slaniny
  • 100 ml piva
  • 100 ml oleje
  • 8 lžic plnotučné hořčice
  • 1 palička česneku
  • mletý kmín
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Plátky slaniny ogrilujeme dozlatova.
  2. Krkovici nakrájíme na silné dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu.
  3. Krkovici zlehka naklepeme a dáváme pozor, abychom ji nepotrhali.
  4. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (1 porce = 1 lžíce) a plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, pěkně stáhneme, můžeme sepnout i párátkem, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vpracujeme do masa.
  5. Česnek rozdrtíme nebo najemno nasekáme, smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme.
  6. Do marinády vložíme maso a necháme přes noc marinovat. Na grilu opékáme pozvolna z obou stran.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}