Nalezené recepty

kefírové lívance

Suroviny

10 porcí

  • 400g pšeničné polohrubé mouky
  • 600ml kefíru nebo kysaného mléka
  • 4 vejce
  • 100g másla
  • 100g kysané smetany
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku rozetřete se žloutky a se změklým máslem. Přidejte kysané mléko nebo kefír a podle chuti osolte.
  2. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a vmíchejte do těsta.
  3. Bliny o tloušťce cca 3mm smažte na pánvi vymazané olejem.
  4. Hotové bliny skládejte na sebe a promazávejte rozpuštěným máslem.
  5. Podávejte s červeným a černým kaviárem nebo uzeným lososem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}