Suroviny
- 250g pohanky
- 2 vejce
- sůl
- 200ml mléka
- 5 lžiček másla
- 500g špenátu (čerstvého)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 200g francouzského plísňového sýra
Postup přípravy
- Mouku prosijeme, přidáme vejce, špetku soli a přilijeme 200ml vody. Připravíme hladké těsto. Vmícháme mléko a uložíme na 2 hodiny v chladnu.
- Na pánvi rozpustíme 1 lžičku másla a postupně usmažíme 6 tenkých palačinek. Naskládáme je na sebe a udržujeme v teple.
- Na náplň očistíme, omyjeme a osušíme špenát. Česnek posekáme a opečeme na másle. Poté přidáme špenát. Osolíme a opepříme.
- Sýr nakrájíme na kostičky, vmícháme do špenátu a krátce společně podusíme. Náplň dáme na palačinky, zavineme a podáváme.