Parmské závitky s fusilli, sušenými rajčaty, olivami a tymiánem
Suroviny
- 4 vepřové plátky
- 80g šunky Coppa di Parma
- 350g těstovin fusilli
- 60g sušených rajčat Horrlein
- 10ml olivového oleje
- 50g žampionů
- 15g šalotky
- mletý černý pepř
- sůl, čerstvý tymián
- 80g tmavých oliv
- 80g kadeřavého salátu
- 50g sýru Gran Moravia
Postup přípravy
- Plátky vepřového masa rozklepeme, mírně osolíme a opepříme.
- Na maso položíme plátky šunky a lístky tymiánu. Zabalíme je, spojíme špejlí a opečeme na olivovém oleji.
- Fusilli uvaříme v osolené vodě s přidáním olivového oleje.
- Žampiony nakrájíme nahrubo a společně s jemně nasekanou šalotkou krátce opečeme na oleji. Poté směs promícháme s vařenými těstovinami, přidáme krájená sušená rajčata, olivy a dochutíme kořením.
- Na těstoviny naaranžujeme závitky a zdobíme lístky salátu. Můžeme zakápnout olivovým olejem a posypat strouhaným parmazánem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce