Suroviny
- ¼ l mléka
- 1 vejce
- 100 g hladké mouky
- 1 dl oleje
- 100 g cukru krupice
- 1 žlutý meloun nebo Galia
- 50 g másla
- 8 cl griotky nebo jiného ovocného likéru
- 1 citron
- 1 smetana ke šlehání
- 50 g pražených oříšků
Postup přípravy
- Smícháme mléko s moukou, přidáme vejce a vyšleháme do hladkého těstíčka, které po částech lijeme na rozpálenou pánev s olejem a z obou stran opečeme. Čím tenčí, tím lépe.
- Na čisté pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí a změní barvu (ne prudce - zhořkl by). Včas vlijeme griotku a citronovou šťávu, vložíme rozkrojený oloupaný meloun a po prohřátí rozdělíme na teplé palačinky, ozdobíme šlehačkou a oříšky.
- Pokud jsme si připravili palačinky dopředu, můžeme je v koktejlu na pánvičce vykoupat a tím ohřát.