Suroviny
4 porce
- 450g mraženého špenátu
- 1 l mléka
- 1 vejce
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- majoránka
- půl lžičky cukru
- 100g tvrdého sýra typu eidam
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy
- Mléko rozšlehejte s vejcem, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, majoránkou a cukrem. Směs podle chuti osolte a opepřete. Rozmražený špenát slijte a přimíchejte. Ze špenátového těsta smažte na pánvi silnější palačinky.
- Na palačinky nasypejte strouhaný sýr, přehněte je na čtvrtiny a vyrovnejte do zapékací mísy vymazané olejem. Posypejte je zbylým sýrem a zapékejte v předem vyhřáté troubě.
- Podávejte s kopečkem krémovité zakysané smetany.