Nalezené recepty

Uzené v bramboráku

Suroviny

4 porce

  • 500g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 100ml polotučného mléka
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 600g kysaného zelí
  • krupicový cukr na dochucení
  • sádlo (olej) na pečení
  • 500g vařeného uzeného masa

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Vymačkáme z nich vodu, slijeme ji do hrnku a necháme odstát, aby se škrob z brambor usadil na dně. Česnek oloupeme a prolisujeme ho k bramborám, přidáme vejce a majoránku.
  2. Přilijeme mléko, vmícháme škrob a mouku. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a zpěníme na něm cibuli. Přidáme zelí i s nálevem, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti přisladíme.
  4. Ve větší pánvi rozpálíme malé množství sádla (oleje), rozetřeme na ni trochu bramborové směsi a placku opečeme po obou stranách dozlatova. Stejně upečeme všechny placky a necháme je okapat na papírovém ubrousku.
  5. Uzené maso nakrájíme na tenké plátky. Bramboráky potřeme zelím, poklademe plátky masa a přeložíme. Pekáč vymažeme zbylým olejem, dáme do něj plněné bramboráky a v troubě vyhřáté na 180°C krátce zapečeme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}