Nalezené recepty

Chlebové placky

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžičku cukru
  • sůl

Postup přípravy

  1. Do šálku vlijte 100 ml mléka, oslaďte jej lžičkou cukru a zahřejte tak, aby bylo vlahé. Pak přidejte droždí a nechte vzejít kvásek.
  2. Do velké mísy odvažte hladkou mouku smíchanou se solí. Do středu udělejte důlek a přilijte kvásek, jogurt a rozpuštěné máslo. Přilijte zbývající mléko a případně trochu vody, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto. Hněťte je na válu asi po dobu deseti minut a pak je nechte vykynout na teplém místě.
  3. Z těsta tvarujte asi 8 placek silných zhruba 4 milimetry.
  4. Placky pečte ve vyhřáté troubě asi 3 minuty, pak je obraťte a pečte další 2 - 3 minuty. Placky jsou výborné teplé, pokud je chcete uchovat měkké, zabalte je do čisté utěrky. Můžete je podávat k masovým i zeleninovým pokrmům.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}