Nalezené recepty

Placky s kysaného zelí

Suroviny

Suroviny:

  • 500g kysaného zelí
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 500ml polotučného mléka
  • 250g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka drceného kmínu
  • 6 lžic oleje
  • rukola na ozdobu

Postup přípravy

  1. Kysané zelí vysypeme do sítka a necháme okapat, překrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme žloutky, celé vejce a přilijeme mléko. Po částech přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře ji promícháme se zelím.
  2. Česnek oloupeme, prolisujeme ho do mísy a vše podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.
  3. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, rozetřeme trochu zelné směsi a placku opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku. Takto opečeme všechny placičky. Rozdělíme je na talíře, ozdobíme rukolou a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}