Suroviny
Suroviny:
- 500g kysaného zelí
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 500ml polotučného mléka
- 250g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 5 stroužků česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka drceného kmínu
- 6 lžic oleje
- rukola na ozdobu
Postup přípravy
- Kysané zelí vysypeme do sítka a necháme okapat, překrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme žloutky, celé vejce a přilijeme mléko. Po částech přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře ji promícháme se zelím.
- Česnek oloupeme, prolisujeme ho do mísy a vše podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.
- V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, rozetřeme trochu zelné směsi a placku opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku. Takto opečeme všechny placičky. Rozdělíme je na talíře, ozdobíme rukolou a podáváme.