Nalezené recepty

Rajčatovo-sýrové fondue

Suroviny

6 porcí

  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky fenyklového semínka
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 20 g másla
  • 400 g rajčat na pizzu
  • sůl
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 lžičky maizeny
  • 200 g ementálu
  • 300 g eidamu
  • bílý mletý pepř
  • bílý chléb (veka)

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme a pak rozdrtíme spolu s tymiánem a fenyklem.
  2. Na pánvičce rozpustíme máslo a v něm podusíme česnek s bylinkami, přidáme rozmixovaná a propasírovaná rajčata a dusíme dalších 10 minut.
  3. Maizenu (kukuřičný škrob) rozšleháme s bílým vínem, nalijeme do hrnce a za stálého míchání zavaříme a trošku osolíme. Postupně přidáváme sýr, který jsme nastrouhali nahrubo a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme rajčatovou směs, kterou jsme si rovněž připravili předem. Fondue dochutíme pepřem a na mírném plameni stále udržujeme teplé, aby nám sýr neztuhl a hmota zůstala tekutá. Fondue přelijeme do kotlíku a položíme nad svíčku.
  4. Na talířky naskládáme veku nakrájenou na kostičky. Na vidličku napichujeme kousky a namáčíme do sýrové hmoty. Občas promícháme, aby nám sýr nesedal na dno.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}