Nalezené recepty

Smažený tofu s křupavým salátem

Suroviny

4 porce

  • 300g tofu
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 5 lžic sezamových semínek
  • olej na smažení
  • 4 rajčata
  • ½ červené a ½ zelené papriky
  • 1 vanička řeřichy
  • 4 listy salátu
  • 100g sójových výhonků
  • 4 sezamové žemle

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájíme na 8 plátků, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v sezamových semínkách.
  2. Rozehřejeme dostatečné množství oleje a plátky tofu na něm na středním ohni osmažíme dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
  3. Rajčata a papriky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky či nudličky. Řeřichu odstřihneme. Salát a sójové výhonky omyjeme a necháme okapat.
  4. Žemle podélně přepůlíme, případně nasucho opečeme. Spodní polovinu obložíme salátem, rajčaty, paprikou, řeřichou, sójovými výhonky a smaženým tofu. Horní polovinu žemle buď přitiskneme navrch, nebo podáváme zvlášť.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}