Suroviny
4 porce
- 300g tofu
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 5 lžic sezamových semínek
- olej na smažení
- 4 rajčata
- ½ červené a ½ zelené papriky
- 1 vanička řeřichy
- 4 listy salátu
- 100g sójových výhonků
- 4 sezamové žemle
Postup přípravy
- Tofu nakrájíme na 8 plátků, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v sezamových semínkách.
- Rozehřejeme dostatečné množství oleje a plátky tofu na něm na středním ohni osmažíme dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Rajčata a papriky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky či nudličky. Řeřichu odstřihneme. Salát a sójové výhonky omyjeme a necháme okapat.
- Žemle podélně přepůlíme, případně nasucho opečeme. Spodní polovinu obložíme salátem, rajčaty, paprikou, řeřichou, sójovými výhonky a smaženým tofu. Horní polovinu žemle buď přitiskneme navrch, nebo podáváme zvlášť.