Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky (600g)
- 2 lžíce oleje
- 100g sýra
- 40ml 12% smetany
- 1 vejce
- sůl
- 250g konzervovaného chřestu
Postup přípravy
- Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, přes mikrotenovou fólii lehce po obou stranách neklepeme. Po obvodu je nakrojíme a pak zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
- Sýr nastrouháme a promícháme se smetanou a vejcem. Chřest nakrájíme na stejně velké kousky. Na plech nebo do pekáčku dáme trochu oleje po opékání a položíme do něj opečené řízky. Osolíme je a poklademe chřestem.
- Chřest zakryjeme sýrovou směsí a prsíčka vložíme do rozpálené trouby. Při 200°C zapékáme asi 10 minut dozlatova. Během zapékání můžeme podle potřeby řízky mírně podlít vodou, aby se maso nepřipalovalo. Podáváme obložené čerstvou zeleninou.
- Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše.