Pikantní nakládaná Jihočeská Niva
Suroviny
- 220g Jihočeské Nivy
- 6-8 stroužků česneku
- 200g oleje
- chilli
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- 3 cibule
Postup přípravy
- Jihočeskou Nivu rozřízneme tak, aby nevznikly příliš silné plátky. Rozetřeným česnekem potřeme plátky sýra z obou stran. Stejně tak z obou stran potřeme chilli. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Obalenou Nivu opatrně (aby česnek nesklouzl) nakrájíme na kostičky a začínáme vrstvit. Na dno sklenice přijde nejprve vrstva cibule, pak vrstva sýra a koření (na jednu vrstvu kousek bobkového listu, dvě zrnka nového koření a cca 4 zrnka pepře), následuje opět vrstva cibule, sýra atd. Na poslední vrstvu přidáme ještě bobkový list a pepř. Zalijeme olejem a necháme asi týden odležet.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce