Nalezené recepty

Pikantní nakládaná Jihočeská Niva

Suroviny

  • 220g Jihočeské Nivy
  • 6-8 stroužků česneku
  • 200g oleje
  • chilli
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • 3 cibule

Postup přípravy

  1. Jihočeskou Nivu rozřízneme tak, aby nevznikly příliš silné plátky. Rozetřeným česnekem potřeme plátky sýra z obou stran. Stejně tak z obou stran potřeme chilli. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Obalenou Nivu opatrně (aby česnek nesklouzl) nakrájíme na kostičky a začínáme vrstvit. Na dno sklenice přijde nejprve vrstva cibule, pak vrstva sýra a koření (na jednu vrstvu kousek bobkového listu, dvě zrnka nového koření a cca 4 zrnka pepře), následuje opět vrstva cibule, sýra atd. Na poslední vrstvu přidáme ještě bobkový list a pepř. Zalijeme olejem a necháme asi týden odležet.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}