Nalezené recepty

Exotická roštěná

Suroviny

4 porce

  • 600g roštěné
  • 150g anglické slaniny
  • konzerva červených fazolí
  • 3 stroužky česneku
  • 20dkg balkánského sýra
  • 10dkg jihočeského másla
  • 2 větší červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 limetka
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 lžíce medu
  • 1 šálek worcestrové omáčky
  • špetka pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička mletého nového koření
  • sůl

Postup přípravy

  1. Roštěnou naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme trochou mletého nového koření. Mouku smícháme se lžící kakaového prášku a v této směsi roštěnky obalíme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a roštěnky po obou stranách opečeme. Ve výpeku opečeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce kakaa, med, worcestrovou omáčku, papričku, šťávu z limetky a bujón. Přidáme maso a dusíme.
  3. Mezitím opečeme spolu s nakrájenou slaninou nasekanou cibulku a česnek, přidáme fazole z konzervy, rozmačkáme je a opékáme tak dlouho, až se přebytečná tekutina vypeče.
  4. Roštěnky vyjmeme z omáčky, dáme je do zapékací misky, na každou položíme směs z fazolí, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným balkánským sýrem a dáme na 5 minut do trouby zapéct.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}