Beanův nakládaný hermelín
Suroviny
- Hermelíny - nejlépe se zeleným pepřem
- Česnek - podle chuti
- Paprika sladká, pálivá, příp. chilli
- Feferonky kulaté
- Pepř celý - může být černý,bílý, červený, zelený - je to spíš pro oko
- Jalovec, tymián, rozmarýn - lze nahradit provensálským kořením
- Černé olivy
- Cibule
- Bobkový list
- Olivový olej - může být i rostlinný
- Sterilovaná červená kapie
Postup přípravy
- Česnek rozmačkáme a smícháme s červenou a pálivou paprikou. Poměr záleží na vaší drsnosti, já dávám 5/1.
- Hermelíny rozkrájíme a hmotou vymažeme.
- Vložíme kolečko cibule a půlky oliv. Dáme do sklenice a prokládáme cibulí, feferonkama, olivama, kořením, kapií. Zalijeme olejem a necháme alespoň týden být.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce