Suroviny
- 700g vepřového nebo krůtího masa
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- trochu mléka
- 2 lžíce hořčice
- 100g anglické slaniny
- 150g šunky
- 5 nakládaných okurek
- 4 nožičky párků
- červená a žlutá paprika
Postup přípravy
- Maso rozklepeme na plát, ze kterého půjde zavinout roláda. Z obou stran maso osolíme a opepříme.
- Z vejce, mouky a trochy mléka uděláme těstíčko, osolíme je a usmažíme omeletu.
- Plát masa potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou, rozvineme na něj omeletu, na tu poklademe plátky šunky, půlky okurek, párků, proužky červené a žluté papriky. Roládu zavineme a pevně převážeme provázkem.
- Maso ještě zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.
- Když je roláda měkká, alobal odstraníme, maso posypeme grilovacím kořením a ještě chvíli dopékáme dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.