Nalezené recepty

Nakládaný pokrájený hermelín

Suroviny

  • 5 hermelínů
  • 1 -2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 5 polévkových lžic oleje
  • sójová omáčka
  • 1-2 polévkové lžíce octa
  • mletá paprika sladká
  • bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře
  • 3-4 kuličky nového koření
  • nalámaný bobkový list

Postup přípravy

  1. Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.
  2. Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené plastové misky, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky. 
  3. Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.
  4. Může se podávat i samostatně s chlebem nebo pečivem, nebo taky předem plnit do vydlabaných rohlíků, nebo rozříznutých vek a pak spojených k sobě.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}