Suroviny
- Niva /nejlepší je niva v krabičce, ta se dá rozříznou na třikrát
- česnek - nešetřit /dvě hlavičky
- olej
- chillí
- pepř celý
- sůl
- cibule /nešetřit
- sklenice
Postup přípravy
- Nivu rozříznu na půl, jde i na třetiny, aby nebyla moc silná.
- Pak si připravím česnek /hodně/, rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran.
- Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list.
- Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky.
- Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici.
- Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť.
- Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.