Nalezené recepty

Nakládaná niva

Suroviny

  • Niva /nejlepší je niva v krabičce, ta se dá rozříznou na třikrát
  • česnek - nešetřit /dvě hlavičky
  • olej
  • chillí
  • pepř celý
  • sůl
  • cibule /nešetřit
  • sklenice

Postup přípravy

  1. Nivu rozříznu na půl, jde i na třetiny, aby nebyla moc silná.
  2. Pak si připravím česnek /hodně/, rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran.
  3. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list.
  4. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky.
  5. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici.
  6. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť.
  7. Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}