Nalezené recepty

Nakládaný eidam

Suroviny

  • 500 g eidamu (případně ovčího či uzeného sýru nebo nivy)
  • 200 g oliv bez pecek
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 červené papriky
  • 2 dl octa
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 2 feferonky
  • 2 lžíce cukru,
  • bobkový list
  • několik kuliček celého pepře a nového koření
  • snítka tymiánu
  • olej

Postup přípravy

  1. Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.
  2. Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutach je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.
  3. Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}