Suroviny
4 porce
- 600g vepřové plece
- 350g očištěných brambor
- 200g slaniny
- 50g nakrájené cibule
- 70g hladké mouky
- 1 vejce
- půl lžíce oleje
- kmín
- 2-3 stroužky česneku
- mletou papriku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omyté osušené vepřové maso rozkrojte na velký plát, naklepejte, potřete prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a posypejte paprikou.
- Brambory nastrouhejte, nechte je 15 minut odstát a pak slijte vodu. Přidejte nakrájenou cibuli, hladkou mouku, vejce a olej, posypejte kmínem, osolte a opepřete. Můžete přidat i prolisovaný česnek.
- Promíchejte a náplň navrstvěte na plát masa. Srolujte ho, osolte a navrch dejte plátky slaniny.
- Roládu obtočte pevnou nití a přendejte na vymazaný pekáč. Posypejte kmínem, podlijte vodou a zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny.
- Potom alobal odkryjte a maso ještě dopékejte dočervena.