Suroviny
4 porce
- 4 Hermelíny
- 1 cibuli
- 4 bobkové listy
- 1 špetka chilli
- 1 špetka sušeného granulovaného česneku
- 1 špetka sušené bazalky
- 1/2 l oleje
- 1 špetka mletého bílého pepře
- 4 třešňové feferonky
Postup přípravy
- Hermelíny rozřízneme a na každou půlku dáme špetku sušené bazalky, mletého bílého pepře, chilli a sušeného granulovaného česneku.
- Sýry opět přiklopíme na sebe a dáme do mísy. K nim přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, celé třešňové feferonky a vše přelijeme polovinou litru oleje.
Necháme asi pět dní v chladu uležet. - Náš tip: Vůbec neplatí, že čím déle uležet, tím lépe. Když se to s délkou nakládání přežene, tak hermelín zhořkne.