Hermelín zdobený míchanými vajíčka a zeleninou
Suroviny
- 1 ledový hlávkový salát
- 100g zelené a 100g žluté papriky
- 200g rajčat
- 2 kusy hermelínu po 120g
- mletou papriku
- 30g oleje nebo tuku
- 80g cibule
- 6 vajec
- sůl
- pepř
- může být i 100g salámu
- 150g pórku nebo dvě lžíce sekané pažitky
Postup přípravy
- Na talíř natrháme nebo překrájíme ledový (nebo jiný) salát, posypeme nudličkami paprik, dílky krájených rajčat a do středu položíme kolečko z napůl překrojeného hermelínu, který poprášíme mletou paprikou. Použijeme - li menší hermelíny, dáme 2 kolečka.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, můžeme přidat i nakrájený salám, zalijeme vejci rozšlehanými se solí, pepřem a za stálého míchání necháme ztuhnout.
- Na každé kolečko hermelínu upravíme kopičku horkých míchaných vajíček a posypeme tence nakrájeným pórkem nebo sekanou petrželkou. Můžeme i jemně pokapat kečupem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce