Suroviny
4 porce
- Čtyři silnější plátky moravské kýty
- 4 silnější plátky tvrdého sýra (např. eidamu)
- 4 sterilované okurky
- 1 červená paprika nakrájená na silnější nudličky
- asi 4 lžíce bílého vína
- 1 lžíce tympánových lístečků
Postup přípravy
- Plátky moravské pečeně rozložíme na pracovní plochu. Navrch je poklademe sýrem a napříč okurkou a několika nudličkami papriky.
- Plátky kýty svineme do ruliček a upevníme provázkem. V pekáčku dáme do trouby vyhřáté na 180°C.
- Když závitky zezlátnou, přelijeme je vínem, posypeme tymiánem a necháme 7-8 minut dopéct.
- Závitky můžeme podávat teplé nebo je po vychladnutí nakrájet a podávat jako chuťovku.