Nalezené recepty

Holandské sýrové krokety

Suroviny

4 porce

  • 250g nahrubo nastrouhané staré goudy
  • 100g hladké mouky
  • asi 400ml mléka
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
  • olej na smažení
  • čerstvá zelenina na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na másle opečeme dozlatova mouku. Za stálého míchání zředíme směs mlékem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme, dokud nevznikne hustá kaše.
  2. Goudu přidáme do pánve a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
  3. Z vychladlé směsi tvoříme válečky, velké asi 1,5x4cm. Obalíme je v mouce, vejcích a strouhance.
  4. Krokety osmažíme na oleji dozlatova a položíme na papírový ubrousek. Podáváme s čerstvou zeleninou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}