Suroviny
4 porce
- 250g nahrubo nastrouhané staré goudy
- 100g hladké mouky
- asi 400ml mléka
- 3 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka mletého muškátového oříšku
- hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
- olej na smažení
- čerstvá zelenina na ozdobu
Postup přípravy
- Na másle opečeme dozlatova mouku. Za stálého míchání zředíme směs mlékem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme, dokud nevznikne hustá kaše.
- Goudu přidáme do pánve a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
- Z vychladlé směsi tvoříme válečky, velké asi 1,5x4cm. Obalíme je v mouce, vejcích a strouhance.
- Krokety osmažíme na oleji dozlatova a položíme na papírový ubrousek. Podáváme s čerstvou zeleninou.