Suroviny
4 porce
- 600g jarní zeleniny (mladá karotka, kedlubna, květák, jarní cibulka s natí)
- 4 lžíce ovesných vloček
- 4 lžíce mléka
- 150g tvrdého strouhaného sýra
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- lžička kari koření
- 120g strouhanky
- 120g hladké mouky
- 3 vejce
- tuk nebo olej na smažení
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme a kromě jarní cibulky nakrájíme na menší kousky. Cibulku dáme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Pak dáme povařit zeleninu, scedíme a necháme dobře okapat. Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem.
- Vařenou zeleninu a cibulku nasekáme najemno a dáme do mísy. Přisypeme strouhaný sýr, 2 lžíce strouhanky, sůl kari koření, přidáme 1 vejce, nabobtnalé vločky a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, protože hmota nesmí být příliš řídká.
- Z těsta vytvarujeme kulaté placičky, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Necháme krátce zaschnout a pak smažíme ve středně rozpáleném tuku dozlatova. Podáváme s různými saláty nebo se studenými omáčkami.