Nalezené recepty

Karbanátky se sýrem

Suroviny

4 porce

  • 600g jarní zeleniny (mladá karotka, kedlubna, květák, jarní cibulka s natí)
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 4 lžíce mléka
  • 150g tvrdého strouhaného sýra
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • lžička kari koření
  • 120g strouhanky
  • 120g hladké mouky
  • 3 vejce
  • tuk nebo olej na smažení

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme a kromě jarní cibulky nakrájíme na menší kousky. Cibulku dáme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Pak dáme povařit zeleninu, scedíme a necháme dobře okapat. Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem.
  2. Vařenou zeleninu a cibulku nasekáme najemno a dáme do mísy. Přisypeme strouhaný sýr, 2 lžíce strouhanky, sůl kari koření, přidáme 1 vejce, nabobtnalé vločky a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, protože hmota nesmí být příliš řídká.
  3. Z těsta vytvarujeme kulaté placičky, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Necháme krátce zaschnout a pak smažíme ve středně rozpáleném tuku dozlatova. Podáváme s různými saláty nebo se studenými omáčkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}