Suroviny
- Čtyři silnější kotlety
- 40dkg hlávkového zelí
- 1 klobása
- 1 větší cibule
- 4 žampiony
- 5dkg slaniny
- 1 lžička octa
- grilovací koření
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Nakrájenou slaninu, klobásu, žampiony orestujeme na oleji, přidáme zelí nakrájené na nudličky. Osolíme, ochutíme octem, kořením a dusíme asi 5 minut.
- Do kotlet ostrým nožem nakrojíme kapsu, naplníme vychladlou směsí a zajistíme párátky. Posypeme grilovacím kořením a opečeme v rozpáleném tuku.
- Ve výpeku orestujeme hladkou mouku, podlijeme vývarem, dochutíme a provaříme.
- Přidáme kotlety a dusíme přikryté v troubě asi 45 minut při 160°C.
- Podáváme s různě upravenými brambory.