Nalezené recepty

Sýrové fondue

Suroviny

  • 1 hrnek mléka (cca 250ml)
  • 200g měkkého tvarohu
  • 2 hrnky nakrájeného sýra Kamadet
  • trochu soli
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • K namáčení: kostky šunka nebo klobásy a chléb

Postup přípravy

  1. Tvaroh rozšleháme s mlékem na jemnou krémovou hmotu. Kotlík na fondue dáme na malý plamen, vložíme tvarohovou hmotu, postupně přidáváme Kamadet a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.
  2. Utřeme stroužky česneku, V misce smícháme česnek, sůl, solamyl a smetanu. Tuto hmotu vmícháme do sýrovo-tvarohové hmoty a vaříme za stálého míchání asi 2 minuty, až vznikne krémová hmota.
  3. Podáváme se šunkou nakrájenou na kostky, klobásou a chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}