Suroviny
- 1 hrnek mléka (cca 250ml)
- 200g měkkého tvarohu
- 2 hrnky nakrájeného sýra Kamadet
- trochu soli
- 3-5 stroužků česneku
- 1 lžíce solamylu
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- K namáčení: kostky šunka nebo klobásy a chléb
Postup přípravy
- Tvaroh rozšleháme s mlékem na jemnou krémovou hmotu. Kotlík na fondue dáme na malý plamen, vložíme tvarohovou hmotu, postupně přidáváme Kamadet a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.
- Utřeme stroužky česneku, V misce smícháme česnek, sůl, solamyl a smetanu. Tuto hmotu vmícháme do sýrovo-tvarohové hmoty a vaříme za stálého míchání asi 2 minuty, až vznikne krémová hmota.
- Podáváme se šunkou nakrájenou na kostky, klobásou a chlebem.