Suroviny
8 porcí
- 200g sýra balkánského typu
- 20g slunečnicových semínek
- 2-3 stonky citrónové meduňky
- 2 lžičky medu z lučních květů
- 5 lžic italského olivového oleje Luccese
- jodová sůl, pepř
- 8 malých třešňových rajčátek (cca 120g)
- dřevěné špízy
Postup přípravy
- Sýr nechte okapat a nakrájejte ho na 16 kostek.
- Nachystejte si směs, ve které necháte sýr naležet. Otrhejte lístky z jednoho stonku citrónové meduňky a jemně je nasekejte. Smíchejte se slunečnicovými semínky, medem, olejem, solí a pepřem. Sýr nechte v této směsi nejméně 30 minut marinovat.
- Třešňová rajčátka omyjte. Ostatní lístky meduňky otrhejte. Sýr nechte okapat (marinádu zachyťte), vždy dvě kostky sýra střídavě s rajčátky a lístkem meduňky navlékněte na špíz. Upravte na mísu, zakápněte marinádou.