Suroviny
4 porce
- 3 vejce
- 150ml mléka
- sůl
- mletý bílý pepř
- 6 lžic hladké mouky
- 150g strouhanky
- 1 lžíce mletých vlašských ořechů
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce sekaných čerstvých bylinek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce sezamových semínek
- 200g eidamu
- 200g nivy
- 200g ementálu
- olej na smažení
Postup přípravy
- V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. Postupně přidáváme mouku a vymícháme hladké řidší těstíčko. Strouhanku rozdělíme stejným dílem do tří misek. Do jedné vmícháme mleté ořechy a papriku, do druhé nasekané bylinky, do třetí slunečnicová a sezamová semínka.
- Všechny sýry nakrájíme na větší kostky. Jednotlivé kousky obalíme nejprve v těstíčku a pak v jedné ze tří strouhanek. Aby sýr během smažení nevytekl, obalíme kostky ještě jednou.
- Na pánvi rozpálíme olej a kousky sýra na něm ze všech stran rychle opečeme. Odložíme je na savý ubrousek a malou chvíli necháme zchladnout. Pak jednotlivé druhy střídavě napícháme na špejle a podáváme s vařenými brambory nebo s bílým pečivem.