Nalezené recepty

Chlebíček s hroznovým vínem

Suroviny

8 porcí

  • 500g netučného měkkého tvarohu
  • 100g másla
  • 100g nivy
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička vegety
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • olej na vymazání formy
  • 200g plátkového eidamu
  • 100g plátkové šunky
  • 100g hroznového vína (bílého i modrého)
  • vlašské ořechy a mletá červená paprika na ozdobu

Postup přípravy

  1. Tvaroh dáme do větší mísy, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a vše vyšleháme na hladký krém. Nivu nastrouháme na nahrubo a spolu s petrželkou ji vmícháme do krému. Náplň dochutíme vegetou a pepřem a podle potřeby dosolíme.
  2. Formu vytřeme olejem a vyložíme větší částí plátků eidamu. Na dno rozložíme třetinu plátků šunky a naneseme polovinu sýrové náplně. Kuličky vína omyjeme, osušíme a část zatlačíme do sýrové náplně. Náplň zakryjeme polovinou zbylého eidamu a druhou třetinou šunky.
  3. Do formy přidáme zbytek náplně a hroznové víno. Formu překryjeme zbylými plátky sýra a šunky. Chlebíček necháme přes noc ztuhnout v chladu. Druhý den ho vyklopíme, ozdobíme paprikou a ořechy a nakrájíme na plátky. Podáváme s tmavým pečivem jako předkrm nebo studené občerstvení.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}