Suroviny
8 porcí
- 500g netučného měkkého tvarohu
- 100g másla
- 100g nivy
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička vegety
- mletý bílý pepř
- sůl
- olej na vymazání formy
- 200g plátkového eidamu
- 100g plátkové šunky
- 100g hroznového vína (bílého i modrého)
- vlašské ořechy a mletá červená paprika na ozdobu
Postup přípravy
- Tvaroh dáme do větší mísy, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a vše vyšleháme na hladký krém. Nivu nastrouháme na nahrubo a spolu s petrželkou ji vmícháme do krému. Náplň dochutíme vegetou a pepřem a podle potřeby dosolíme.
- Formu vytřeme olejem a vyložíme větší částí plátků eidamu. Na dno rozložíme třetinu plátků šunky a naneseme polovinu sýrové náplně. Kuličky vína omyjeme, osušíme a část zatlačíme do sýrové náplně. Náplň zakryjeme polovinou zbylého eidamu a druhou třetinou šunky.
- Do formy přidáme zbytek náplně a hroznové víno. Formu překryjeme zbylými plátky sýra a šunky. Chlebíček necháme přes noc ztuhnout v chladu. Druhý den ho vyklopíme, ozdobíme paprikou a ořechy a nakrájíme na plátky. Podáváme s tmavým pečivem jako předkrm nebo studené občerstvení.