Nalezené recepty

Nakládaný hermelín jemně kořeněný

Suroviny

  • 4 hermelíny
  • 9 stroužků česneku
  • 2 pálivé papričky
  • na špičku nože sladké nebo pálivé papriky
  • 15 kuliček jalovce
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček zeleného pepře
  • 2 kávové lžičky tymiánu
  • 1 kávová lžička rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • olej

Postup přípravy

  1. Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.
  2. Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.
  3. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}