Nalezené recepty

Vepřová roláda s hermelínem a mandlemi

Suroviny

4 porce

  • 600g vepřové kýty
  • 1 hermelín (120g)
  • 100g žampionů
  • 60g loupaných mandlí
  • 1 vejce
  • 3 lžíce lístečků hladké petrželky
  • 2 lžíce lístečků tymiánu
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • 20g mandlí a lžíce lístečků tymiánu na posypání rolády
  • sůl

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme a překrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a žampiony na něm orestujeme. Osolíme je a přidáme k nim tymián.
  2. Pánev odstavíme a přidáme do ní mandle s petrželkou a vajíčko. Vše promícháme a na chvilku vrátíme na sporák, aby se vejce trochu srazilo.
  3. Vepřovou kýtu očistíme a rozřízneme na plát, ten naklepeme a osolíme. Rozprostřeme na něj mandlovou nádivku a rozložíme plátky sýra. Poté ho pevně svineme a převážeme provázkem.
  4. Roládu opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Spolu s výpekem přendáme do pekáčku a pod alobalem necháme péct. Po 30 minutách odkryjeme, posypeme zbylými mandlemi a tymiánem a necháme dopéct dozlatova.
  5. Jako příloha je výborná bramborová kaše nebo vařené či opečené brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}