Suroviny
4 porce
- 600g vepřové kýty
- 1 hermelín (120g)
- 100g žampionů
- 60g loupaných mandlí
- 1 vejce
- 3 lžíce lístečků hladké petrželky
- 2 lžíce lístečků tymiánu
- olivový olej
- mletý černý pepř
- 20g mandlí a lžíce lístečků tymiánu na posypání rolády
- sůl
Postup přípravy
- Žampiony očistíme a překrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a žampiony na něm orestujeme. Osolíme je a přidáme k nim tymián.
- Pánev odstavíme a přidáme do ní mandle s petrželkou a vajíčko. Vše promícháme a na chvilku vrátíme na sporák, aby se vejce trochu srazilo.
- Vepřovou kýtu očistíme a rozřízneme na plát, ten naklepeme a osolíme. Rozprostřeme na něj mandlovou nádivku a rozložíme plátky sýra. Poté ho pevně svineme a převážeme provázkem.
- Roládu opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Spolu s výpekem přendáme do pekáčku a pod alobalem necháme péct. Po 30 minutách odkryjeme, posypeme zbylými mandlemi a tymiánem a necháme dopéct dozlatova.
- Jako příloha je výborná bramborová kaše nebo vařené či opečené brambory.