Nalezené recepty

Nakládaný hermelín sedlčanský

Suroviny

4 porce
  • 5 litrovou láhev od okurek
  • 15 malých sedlčanských hermelínů bez příchuti („Pepu" co chodí na rande sNivou sníme zvlášť);
  • 2 větší cibule
  • 2 česneky
  • sladká červená paprika
  • nakládané feferonky
  • černý pepř celý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • rostlinný olej (necelé dva litry)
  • párátka a nůž

Postup přípravy

  1. Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.

  2. Česnek rovněž oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme též na kolečka, druhou polovinu necháme vcelku. Hermelíny rozbalíme a rozkrojíme je napříč na polovinu.

  3.  Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak tři plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na třech místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do lahve, vždy tři v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžně proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až po vrch lahve olejem.

  4. Koření dáváme dle chuti a citu, aby výsledek nejen dobře chutnal, ale i hezky v lahvi vypadal.

  5. Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě. Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Pokud jej chceme méně uzrálý, stačí nechat jej naložený 14 dní, pokud více, tak alespoň tři týdny.

Tip 1: Před vlastní konzumací vřele doporučujeme dostatečně se předzásobit pivem. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou. 
Tip 2: Po snědení všech hermelínů, lze olej použít ještě jednou. Hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}