Nalezené recepty

Vejce ve slaninovém kabátu

Suroviny

4 porce

  • 60g másla
  • 300ml zeleninového vývaru z kostky
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 8 vajec
  • 100ml smetany
  • 60g hladké mouky
  • 100g tvrdého sýra
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme je moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Vše rozšleháme dohladka, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 15 minut. Potom omáčku ochutíme solí a muškátovým květem a ještě zjemníme sladkou smetanou. Sýr nastrouháme najemno, asi dvě třetiny ho přidáme do omáčky a necháme rozpustit.
  2. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), pak je prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a překrojíme. Připravené půlky vajec obalíme anglickou slaninou.
  3. Do zapékací misky nalijeme omáčku a do ní těsně vedle sebe vložíme vejce. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme asi 10 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}