Nalezené recepty

Vejce pod peřinkou

Suroviny

4 porce

  • 8 vajec
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 100ml smetany ke šlehání (33%tuku)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka vegety
  • 150g vařeného uzeného masa
  • 1 snítka petrželky kudrnky
  • 50g tvrdého sýra (např. eidamu)
  • čerstvé bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo (8-10 minut). Odstavte je z plotny, ihned prudce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a oloupejte je.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem, přisypejte hladkou mouku a za stálého míchání krátce osmahněte. Pomalu přilévejte mléko a na mírném ohni 10 minut povařte. Pak přilijte smetanu, krátce provařte a ochuťte solí, mletým černým pepřem a vegetou.
  3. Uzené maso nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať opláchněte a nasekejte najemno. Maso s petrželkou přisypejte do bešamelové omáčky a promíchejte.
  4. Do zapékací formy nalijte polovinu bešamelu, poklaďte vejci a opět zalijte bešamelem. Povrch posypejte jemně strouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby a při 170°C zapečte dozlatova, asi 20 minut. Hotový zapečený pokrm ozdobte bylinkami. Servírujte s vařenými brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}